Sayfalar

Biraz alkol cinsel gücü artırır

Sanılanın aksine alkol yatakta erkeklere köstek değil, destek oluyor

Alkolün cinsel yaşamlarında sekte vuracağından endişelenen erkekler, yapılan son araştırmanın şerefine kadeh kaldırabilir. Zira sonuçlara göre içkiyi tadında içen erkekler, hiç içki içmeyen "Yeşilaycılardan" sertleşme sorunuyla çok daha nadir karşılaşıyorlar.

İngiliz uzmanlar tarafından yapılan bir araştırma, sanılanın aksine alkollü içki içmenin erkeklerin cinsel yaşamında olumsuz değil olumlu etkileri olduğunu gösteriyor. Avustralya`da 2000 erkek katılımcı üzerinde 2 yıl süreyle yapılan araştırma, alkol kullanan erkeklerin yeşilaycı`lara oranla yüzde 30 oranında daha az sertleşme sorunu yaşadıklarını gösteriyor.

Ancak aşırı alkol tüketenler veya içkiye hafta sonları yüklenen erkekler, yaşıtlarına göre daha sık sertleşme sorunu yaşıyorlar. Uzmanlar, sadece hafta sonları bile aşırı içki içmenin cinselliği sürekli ağır içki içen erkekler kadar etkilediğini belirtiyorlar ve sıklığı haftada kaç kere olursa olsun hiçbir erkeğin günde 2 en çok 3 kadehten daha fazla alkol almamasını tavsiye ediyorlar.

Sigara tiryakilerine kötü haber

Araştırmalara göre cinsel performansı en çok tehlikede olan grup ise alkolle birlikte sigara içenler. Doktorlar sigaranın vücuttaki damarları tahrip ederek erekte olmayı ve ereksiyonu korumayı zorlaştırdığını söylüyor. Damarları büzen nikotinin etkisinin alkolle birleştiğinde zirve yaptığını belirten doktorlar, cinsel performanslarını yükseklerde tutmak isteyen erkeklere muhakkak sigarayı bırakmalarını öneriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder