Sayfalar

Cinsel depresyona dikkat!

Depresyonla birlikte gelen cinsel sorunlardan kurtulmanın yolları

Uyku sorunu, iştahsızlık, çaresizlik sonucu oluşan depresyon cinsel yaşantınızı da olumsuz etkileyebilir. Depresyona giren erkeklerde isteksizlik, sertleşme ve erken boşalma görüldüğünü gibi birlikte olunulsa da zevk alınmaz. Fakat; bu durum depresyonun bitimiyle birlikte tüm bu cinsel sorunlarda son bulur.

Eşlerin birbirine desteği şart...

Depresyon cinsel sorunlara yol açtığı gibi kimi zaman cinsel sorunlar yüzünden kişiler depresyona girebilir. Kişi kendini cinsel anlamda yetersiz hissedip karamsarlığa sürüklendiğinde depresyona da girebilir. Cinsel hayatın tamamen bittiğini düşünen kişi zaten depresyonda ise bu durum çok daha ağırlaşabilir. Böyle durumlarda eşler birbirine yardımcı olmalıdır. Çünkü; evde herhangi birinin depresyona girmesi herkesi etkileyebilir.

Bazı evliliklerde ilk günlerden başlayan yorgunluk ev içindeki gerilimde cinsel yaşamı olumsuz yönde etkileyebilir. Erkeğin eşine karşı yaşadığı mahcubiyet iktidarsızlığa neden olabilir fakat; bu durum çok uzun sürmeden son bulur. Ancak; uzun sürdüğü zaman ilaç desteği gerekebilir.

Antidepresanlar cinsel sorunları tetikliyor.

Antidepresanlarda kişilerin cinsel yaşamını olumsuz etkileyebiliyor. Depresyonda kullanılan ilaçlar kişilerin cinsel yaşamlarını; sertleşme sorunu, cinsel isteksizlik ve orgazm sorunlarına neden olabiliyor. Antidepresanlardan sonra cinsel yaşamlarında sorun yaşadıklarını fark eden kişiler ilaç tedavisini kesip farklı yöntemlere başvurdukları gözlendi. Fakat; depresyonun yada cinsel sorunların düzelmesi için eşlerin birbirine desteği dışında daha ciddi bir durum var ise; bir doktora mutlaka başvurmak gerekli…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder